Hur gör vi med trappan?

Då var det dags för fortsättning temat “förvaring” och “ordning och reda”. Hallen i källaren ska bli ett med resten av huset. Som det är nu kommer man ner för trappan, till hallen i källarvåningen – där möts av cementgolv, stenväggar och massor av saker. Gillestugan ligger innanför hallen så det är som om det är rum innanför ett förråd.
Det går rör i taket och det är en elcentral som bör byggas in. Trappan ska smälta in i miljön, men jag vet inte hur mycket pengar och/ eller jobb vi ska lägg ner på den. Det är vackert med trappor som ligger mitt i huset och som verkligen är som ytterligare en möbel. Men ner till en källarvåning? Vit? Trä? Öppna steg?
Jag skulle gärna vilja ha öppna steg ner – men blir det inte skräpigt när huvudingången ligger precis i mitten av trappan?
Det senaste i trappfrågan är om vi ska göra med tygmatta på stegen eller om vi ska ha trästeg. Idag är det linoleummatta med trälist. Trappan knarrar vilket också bör åtgärdas, ja, jag vet faktiskt inte riktigt, är så att vi kanske kan börja med att ta bort alla saker som är där, börja spackla och ta trappan sist?

This entry was posted in Trappor, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.