Om

Bor i villa – ett pågående projekt sedan 1991 -och som är byggd 1965 och i ständigt behov av “förändring”. Ja, det är så jag ser det – “förändring”. Jo, visst är det renovering jag talar om , men det är ett så stort och laddat ord… för då måste det någon gång bli klart! Och det blir aldrig det… det är alltid något nytt som ska fixas, något som ska ändras eller bara “stylas om” lite grand.

Visst har vi alltid gillat att fixa och greja :) det är nog så…
Jag tänker på första gemensamma boendet då min man och jag hyrde en sommarstuga som vi fick lov att göra som vi ville med – mot hyresfritt eller avdrag på hyran. Novisa var vi nog, men ändå med iver och entusiasm om att få det som vi hade förutsatt oss. Stugan vi hyrde hade förutsättningar men efter 2 år drog vi till sta´n. Vi ville ha lite lugnt – en hyresrätt var ju enkelt! Bara att ringa om det var nåt som krånglade.

Det tog väl inte mer än över vintern det året – så insåg vi att vi var tvungna att ha något att göra. Vi fick återigen ett projekt att bita i, ett hönshus/ sommarbostad i miniformat – det kanske var lagom?
Jodå, men sedan –  efter några år, var det dags att skaffa en egen bostad och ett eget projekt och där är vi nu.

Huset på 110 kvm i två plan, är som sagt byggt 1965, ligger på en gata med ett antal liknande villor byggda under samma tid. Vi har en fristående carport, ett garage i huset och en tomt på drygt 800 kvm. Inga utbyggnader (än) och inga förändringar av panel och fönster.

 

Välkommen till vår resa och när vi bygger om vårt hus!

 

Leave a Reply