Drömmar om en altan…

Solen tittar fram och visst får man lust igen! Lust att vistas ute, lust att fixa och dona och framförallt – gå vidare med projekten. Förra våren, då vi inte ens hade en uteplats, hade jag längtat hela vintern efter att sitta där med blommor runt mig, läsa en bok och bara njuta…

När det då var dags för att stenlägga , var jag väldigt bestämd vad jag ville ha – :) som vanligt!

Sandlåda eller öken?

Efter hand som vi har kikat på priser och vad som egentligen passade hemma hos oss, så var det nog inte någon lyx som vi skulle ha.
Huset är byggt i mitten på 1960 talet och det ser också ut som det är från den tiden vilket gör att vi inte ska blanda in för mycket för det är inget direkt “lyxhus” –  så… det blev vanlig  marksten i betong.

Ytterligare en son som skulle ta studenten (varför har vi alltid stora projekt som “måste” avslutas när det är högtider??) och bråttom,bråttom att få lagt de 50 kvm stenen.
Ett par ryggskott senare,  i augusti :

En uteplats att njuta på

Vi var inte riktigt klara, men vad gjorde det… sommaren kom och det blev som vi hade tänkt oss :) !
Nu är det snötäckta plattor vi ser från vardagsrummet – men visst står man där – längtar efter att åter få komma ut, plantera och planera för kommande säsong… måtte bara palmer och olivträd överlevt vintern i vår friggebod…

 

This entry was posted in Altan, Trädgård and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.