Feng shui – ja, jag bara måste!

Någon som har plats? För allt? Ordning och reda i garderober och bara har sådant där som används? Tänkt över vad ni har använt det sista året och slängt allt annat (eller gett bort)?
Tänkte väl det!  Att några till, som liksom jag, inte riktigt har järnkoll…
Men nu är det dags – för stora röjarhelgen!… Eller, ja… kanske ändå inte riktigt,eller…. jag menar, det är ju ändå vinter fortfarande och då kan man ju faktiskt behöva den där gamla jackan – för den e varm!

Men när ytor belamras med saker “som är bra att ha” eller som “man ska ta en annan gång” – ja, när man kanske inte hittar den där snygga, eller den där bra-ha-grejen DÅ ÄR DET DAGS!

Att vi har svårt att få plats hemma, det kan jag villigt erkänna.
Vi är egentligen en ganska “normal” familj  - i storleken iaf, 2 vuxna och 2 ungdomar. Ok – ungdomarna är nästan vuxna, och ja, vi är ibland 2 vuxna till.

  • Vi renoverar – gör allt själva = tar tid och energi, men sparar pengar.
  • Vi har en förkärlek för gamla bilar, gärna av amerikansk modell och även då vill vi fixa allt själva = det tar tid, det tar plats men, sparar (kanske) pengar.
  • Vi vill spara på saker som “e bra att ha” – för att senare kunna ha det till det där projektet = Ja visst – det sparar pengar, men det tar plats!!
  • Vi gillar att vara med vänner, bara softa, resa och utöva sportaktiviteter = det tar tid, det tar plats – och det kostar pengar! MEN vi ser det som en investering i  förhållandet/ familjen och livet = det ger en kick!

Men nu håller vi på att göra ett helt nytt förvarings-”rum” för våra ytter-/ fritidskläder inkl ateraljer. Jag vet att det kommer att bli jättebra!
Hyllor och hängare för skor, jackor, hjälmar, skidor, skydd och skridskor och jag – ni vet allt det där som hör de olika säsongerna till.
Och sedan är det att – som vanligt – gå igenom och “Rensa i Röran” – och varför inte, kanske få till den där centraldammsugaren som vi pratat om sedan vi gjorde om i köket?! Det är svårt att slå till och köpa en sådan, när den vanliga dammsugaren fortfarande fungerar.
Men som vanligt så är det roligt att planera, fundera och diskutera – och argumentera ! Så vi får se – trägen vinner…

 

This entry was posted in Förvaring and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.