Braskamin eller skorstensfritt?

Åh vad mysigt, varmt och gott det är med en eld! I dessa dagar då temperaturen gått en bra bit under nollan.
Men då är ju nästa fråga…ska man besvära sig med att göra om det i vardagsrummet och då installera kamin så lär det behövas lite mer – och vad kostar det? Hur dyrt kan det bli, och går det ens att jämföra med en en skorstenfri eld?

Jag har kollat lite på Braskaminer och det finns ju en del att välja bland :)
Contura braskamin

hemsidan skriver de så här om den: “Brännkammaren sitter högt så att du inte behöver stå på knä för att lägga in veden, och dessutom blir rummet ännu bättre upplyst.” 
Jag måste erkänna att den ser alldeles förträfflig ut och skulle passa jättebra hemma i vardagsrummet! Dock behövs ju en skorstenspipa då. Och en annan fråga är om den väger så mycket så att vi behöver förstärka golvet? Jag ska läsa vidare om detta innan jag argumenterar med min man ;)  Alternativ då? Skorstensfria – med etanol som bränsle – kan det vara nåt?
Den här föll jag för:

Silverline-Djursholm Öppen spis

“Stämningsskapande öppen spis i modern design med front av rostfritt stål. Eldas med spisbränsle och kan installeras utan tillstånd och skorsten. Monteras på en värmesäker vägg med medföljande väggfäste. Kassetten är av kraftig stålplåt. Mycket lätt att montera.”

 

Om vi ska ha en braskamin / eldstad innan jul… ja då är ju valet kanske inte så svårt.

Ska ta ett snack med min händige man ;)

/Carpe Diem

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.